Scroll Down
 
 

Boston Landing


Brighton, MA
 
 

As envisioned by its owners and the project design team, Boston Landing mixed use development will knit an isolated area into the fabric of the surrounding Brighton residential neighborhood by activating the Guest Street corridor with high quality architecture, public open space, street level retail and restaurants, and streetscape improvements that connect pedestrians, bicyclists and drivers.

The planned development includes a new World Headquarters building for New Balance, a state-of-the-art sports complex, new office buildings, and restaurant and retail space above a 750-space parking garage. A new commuter rail station and 5.3 acres of public open space are also included within the new development.

New Balance’s goal is to create a corridor of renewed activity along Guest Street through public infrastructure improvements, and public open space that promotes health and wellness. The sports facility includes venues for basketball, tennis, general recreation, and a fitness/health and wellness facility.

Consulting to the project architects, we provided full landscape architectural design and construction administration services for the headquarters site. The site program also included a habitable green roof over below grade parking, a seasonal fitness amenity for the new hotel, and a green roof above the new sports facility. We also designed the landscape within the public realm, including a public street, green space, parallel parking, sidewalks with associated street trees, lighting and site furniture.

The incorporation of iconic and landmark site features within the project, including grand stairs and lawns, interactive fountains and sculptures, ice rinks and expansive green roofs, will help to establish an exceptional setting for this new urban campus.

Client
New Balance Athletic Shoe, Inc.

Business Line
Commercial / Mixed-Use

Region
US Northeast

Team
Christopher M. Jones, Associate Director, Office Lead + Principal
Steven M. Woods, Jr., Senior Associate
Nicholas Healy, Senior Associate
James Kros, Senior Associate
Chris Golden, Associate
Jeffrey W. Bittenbender, Associate
Siyu Xiao, Senior Landscape Designer

Architects: Elkus Manfredi Architects


Photo Credit
Robert Benson Photography

 
Search